Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

Kniha: Základy elektrotechniky


Document Actions
Kniha: Základy elektrotechniky
Do rukou se mi dostala učebnice elektrotechniky z roku 2003. Myslím, že mi přímo nepřísluší psát recenze na učebnice, ovšem cosi o ní svobodně napsat mohu.
Igor Nováček, ze dne: 19.07.2005
reklama

Do rukou se mi dostala učebnice elektrotechniky z roku 2003. Myslím, že mi přímo nepřísluší psát recenze na učebnice, ovšem cosi o ní svobodně napsat mohu.
Kdybych se nyní mohl vrátit do studenstských let, zřejmě bych si počkal na vydání této publikace. Svými výklady odborných definic totiž přesvědčí ne jednoho studujícího.

Samozřejmě, že je nutné v prvé řadě mít "skutečný zájem" tuto látku pochopit.

Pravděpodobně žádný psaný text nemůže nahradit učitelův výklad, ovšem nemohu se ubránit dojmu, že bych tuto látku pochopil dokonce opuštěn jako Robinson Crusoe.
Jsem ze školních a studenstských lavic již dávno pryč, ale přes to se nemohu upamatovat na lépe zpracovaný školní titul. Musím tedy autorovi Jiřímu Vlčkovi sklonit mou poklonu nad dobře zpracovaným vysvětlením definic.
 

Jak již bývá zvykem na tomto portálu, uvádím zde ukázky vybraných stránek, které se mi opravdu líbily.

Zprvu se může čtenář domnívat, že probíraná tématika nesouvisí se silnoproudou elektrotechnikou. Ovšem i principy polovodičových součástek a například vztahů RLC obvodů se probírají v prvních ročnících každé střední elektrotechnické ...
Pro silnoproudé "hladovce" jsou základy silnoproudé techniky popsány zhruba od sté stránky dále.

Pokud projdete silnoproudou část dostanete základní "tušení" o čem je řeč, když se baví odborníci. V podstatě každá kapitola je vydávaná jako samostatný knižní titul. Ovšem pro ty, kteří potřebují pouze zevrubné základní informace nebo se začínají teprve tuto problematiku teprve učit, tento výklad určitě dobře poslouží.

Proto se mi kniha líbí a přátelům ji doporučím.

rozsah 224 stran A5
autor Vlček Jiří
vazba brožovaná V2
vydal Ing. Jiří Vlček
vydání 1.
vydáno 13.6.2003
EAN 8594011421562
obj. číslo 121156 - Skladem
běžná cena 199,00 Kč
Vaše cena ... (včetně 5% DPH)
Cena je platná pouze při objednání přes e-shop.
 

 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933