Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

FCC PUBLIC: Pohled místního občana na veletrh AMPER


Document Actions
FCC PUBLIC: Pohled místního občana na veletrh AMPER
Slovo šéfredaktora časopisu Elektro. Kritický pohled běžného návštěvníka mnohých evropských veletrhů. Veletrh elektrotechniky AMPER aby zaplakal nad svým údělem sice chtěného, opečovávaného, ale těžko uspokojitelného Otesánka na české elektrotechnické scéně.
ze dne: 20.06.2005
reklama

Veletrh elektrotechniky AMPER aby zaplakal nad svým údělem sice chtěného, opečovávaného, ale těžko uspokojitelného Otesánka na české elektrotechnické scéně. Obsahově, tj. svým významem, obsazením i návštěvností, stoprocentně naplněný veletrh, naklonován a nasmlouván svými zploditeli, byl nakonec dosmýkán, dostrkán a dotlačen do usmoleného a jeho významu nedůstojného tábořiště, nazývaného PVA - Pražský výstavní areál. V tomto „areálu“, který mimochodem ani na počítačovém nástinu budoucnosti nenabízí nic pozoruhodného, se věru nesnoubí architektonická nápaditost s technickou vyspělostí. Výstavnická velkorysost zde neprovokuje pozitivní nabídkovou inspiraci. V PVA hned na prvním kroku čpí opékané párky a smrdí veřejné záchodky – à la Matějská pouť.

Průchozí prostor mezi vestibulem a výstavními halami připomíná zadní trakt transformovny v bývalém ČKD Elektrotechnika. Dojem evakuačního tábora, v lepším případě tábořiště vojenského cvičení „Štít 1978“, dotvářejí odpadkové kontejnery a zbytky polostavebního materiálu na štěrkových zásypech podél stanových výstavních hal. Teprve se vstupem do nich se dostaví jakás takás výstavní atmosféra.

Komu jde o dobré jméno české elektrotechniky, velmi pravděpodobně s rozpačitostí sleduje, že stagnující vývoj PVA se stává spokojenou konstantou. V okolí PVA sice probíhají mohutné stavební práce, ale již nyní lze odhadnout, že kvůli samotnému výstavišti to není. Možná, že by někdo cestu ke změně dosavadního stavu PVA viděl v myšlence uspořádání olympiády v Praze. Osobně tento latentní ekonomický komunismus – na všechno a na každého se z koláče 600 mld. dostane – považuji za naprosto scestný. Tisíc a jedna nezbytnější věc je nám třeba, než promrhat stovky miliard na akci, která by mávnutím kouzelného proutku měla Prahu vrhnout do spolku nejmodernějších veletržních metropolí světa. Za tímto mávnutím by zůstaly desítky, stovky tunelů, kanálů a hluchých děr zpolitizované stavební lobby.
Zejména v případě PVA se rád nechám přesvědčit, že dejme tomu do deseti let tomu bude jinak.


Poznámka redakce:
Jiří Kohutka je šéfredaktorem časopisu ELEKTRO

Celoroční předplatné časopisu ELEKTRO stojí 456,-Kč včetně poštovného.
Objednat lze pohodlně níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933