Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP: Kabel Guide - můj krátký pohled


Document Actions
LAPP: Kabel Guide - můj krátký pohled
K dispozici nový letošní aktualizovaný lexikon kabelové techniky! Lapp kabel na letošní AMPER vydal po pěti letech novou verzi oblíbené kapesní pomůcky. Prvního vydání se v Česku rozdalo několik palet, nová verze je podle duchovního otce myšlenky Karla Krejzy ještě vychytanější!
Vilém Gracias, ze dne: 21.06.2010
reklama


Lapp Kabel inovoval Lapp Kabel Guide malou kapesní příručku kabelové techniky. První vydání potěšilo tisíce elektrotechniků na AMPERu 2005. Toto doplněné vydání ve stejném formátu je stále žádané pro svou stručnost a praktičnost.

Hodnota této pomůcky se ukrývá v jejím obsahu. Umocněna její cenou, která je opět 0,-Kč. Chvíli jsem pozoroval chování návštěvníků na AMPERu. Ten, kdo věděl o novém vydání, mířil cíleně pro svůj kousek. Aby ne. Pozorný návštěvník dobře váží každý kus "papíru", který z veletrhu odnáší. A v tomto případě nebylo nad čím váhat.


Pro větší náhled kliknout!

Ten, kdo se kabelařinou zabývá každý den, si možná mnoho výrazů pamatuje. Většina elektrotechniků většinou při potřebě znát podrobnosti o konkrétním druhu vodiče nebo kabelu sahá po katalogu. V takovém případě je tento lexikon praktickou pomůckou. O studentech, kteří se vážně připravují na svůj obor, ani nemluvím.


Pro větší náhled kliknout!

V první části nalezneme firemní informace (historie, produkty) a druhá část je věnovaná užitečným tabulkám a rejstříku pojmů. Pokud tedy jsou pro vás například přepočítávací koeficienty navinutých kabelů, základní tabulka zatížitelnosti, barevné značení žil telefonních kabelů nebo třeba barevné značení žil nízkonapěťových kabelů dle VDE, pak to vše zde naleznete zcela spolehlivě.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933