Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Testovací otázky ITI


Document Actions
Testovací otázky ITI
Přezkoušení nemá nikdo rád, a málo kdo se na ně těší. Mnoho z nás se více, či méně připravuje. Zpravidla každý dle svých možností. Přidáváme další variantu získání informací o přezkušovaných oblastech formou vzájemné diskuze......
Miroslav Minařík, ze dne: 17.11.2004
reklama

ITI oficiálně uveřejnilo tyto oblasti otázek, které by měli přezkušovaným pomoci při studiu. Samozřejmě je účelné, aby se každý určitou mírou zasloužil o vyhledání odpovědi. Takto totiž každá informace uvízne v paměti dříve, než když člověk kouká přímo na správné odpovědi.

V pondělí nás kontaktoval David Klimša s prosbou uveřejnění těchto informací tak, aby mohli ostatní přidat odpovědi, které znají. V úterý Igor Nováček dosadil do diskuze téměř 600 otázek roztříděných a očíslovaných tak, aby celé schéma korespondovalo s předkládanými dokumenty z ITI.

Následně David Klimša doplňuje část otázek tak, aby šel příkladem a ukázkou. Bohužel tento článek vychází až ve středu a tak se otázky z ITI setkávají s nepochopením. Odpovědi na uvedené otázky mají být takové, které byste řekli přezkušujícímu inspektorovi.

A tak vy, kteří znáte správnou odpověď, doplňte ji pod příslušný dotaz. Pomůžete svým kolegům, které možná čeká testování.

Pro snazší vysvětlení uvádím krátkou legendu.....

Pokud kliknete na tento odkaz http://www.elektrika.cz/diskuse/normy/otazky_iti, zobrazí se vám 15 oblastí, které se přezkušují. Pro vysvětlení jednotlivých sloupců uvádím názorně očíslované sloupce....

  1. Název diskuze, pod kterou se skrývají jednotlivé číslované otázky (témata).

  2. Sloupec, jehož číselný údaj oznamuje počet témat v diskuzi.

  3. Sloupec oznamuje celkový počet odpovědí na všechna témata v diskuzi.

  4. Sloupec oznamuje, kolikrát se témata zobrazily čtenářům.

  5. Sloupec oznamuje, kdy a kdo naposledy reagoval.

Pokud klikneme na jednu z diskuzí, např. 1.) A – Testy pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů, zobrazí se nám podobné okno....

  1. Tato oblast je navigační. Ukazuje, ve které se nacházíte oblasti.

  2. Oblast zobrazuje název diskuze.

  3. Odkaz v textu "Nahoru o jednu úroveň" posune v diskuzi vždy výše.

  4. V této oblasti zobrazuje servisní nástroje
    - přihlásit a odhlásit odběr, máte možnost si zapnout a vypnout zasílání příspěvků vybrané diskuze
    - přidat téma, v některých případech mohou čtenáři přidávat své téma
    - režim pohledu, tato funkce vám umožní řazení příspěvků podle data buď od nejnovějších, nebo od nejstarších
    - přejít na, funkce rychlého skoku do jiných oblastí diskuzí na portále Elektrika.cz

  5. čísla stránek a listování v diskuzích

Klikneme na zvolené téma a zobrazí se otevřené téma. Pokud jste přihlášení, pak můžete reagovat vždy na konci stránky, nebo u každého příspěvku.

Tak toto jsou základní obecné informace k používání všech diskuzí. Portál Elektrika.cz zobrazuje na stránkách rubrik a článků v pravém sloupci 30 příspěvků, ve kterých naposledy přibyla reakce.

Tento systém komunikace elektrotechniků jsme obohatili o možnost zasílání i elektronickou poštou. Tak se diskuze mohou účastnit i ti, kteří nemají povolen protokol http.

Tedy pokud se chcete aktivně zapojit do vzájemné výměny informací,
Vstupte!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933